DEBATPërballje

Si duhet te jetë 2017-ta?

      Çdo fund vit në njëfarë menyre është matës i gjithë punës që ne e kemi bërë gjatë vitit, duke parë punen si tëresi të gjitha të arriturave gjatë vitit ,por edhe te deshtimeve.Kur e kemi rezultatin jemi të vetedijshem se ne jemi pergjegjes per të gjitha te arriturat por edhe...

 

      Çdo fund vit në njëfarë menyre është matës i gjithë punës që ne e kemi bërë gjatë vitit, duke parë punen si tëresi të gjitha të arriturave gjatë vitit ,por edhe te deshtimeve.Kur e kemi rezultatin jemi të vetedijshem se ne jemi pergjegjes per të gjitha te arriturat por edhe për pikat qe nuk kishim mundur t'i arrijme e njejte edhe ato qe as nuk kishim tentuar për ti arritur. Si te rinje kemi hasur ne premtime të shumta të cilat do të realizoheshin në të 2016-en e të cilat na entuziazmonin shume me mendimin dhe shpresen se të gjitha të realizoheshin , por prap se prape shpresojme se ky vit do te jete një tjeter mundesi e permushjes se tyre.

     Viti 2017 le të jete vit ku do të punohet ne arritjen e dukshmerise se te rinjve dhe ne njohjen e te rinjve si resurs e jo si problem,duke informuar te rinjte per te drejtat dhe obligimet e tyre. Te rinjte të jene të informuar mbi te gjitha ceshtjet e rendesishme, të jemi te forcuar qe te marrin pjese ne organet dhe proceset te lidhura me vendimmarrjen si dhe  te sigurte ne perfshirjes së tyre ne ceshtjeve te lidhura me tane.Edhe pervetesimi i sistemeve shoqerore tek te rinjtë është një pikë e cila domosdoshmerisht duhet të arrihet në menyrë që te kemi një shtet të fuqishem i cili ka një funksionim të mirëfilltë dhe investon ne bazen e së ardhmes, pra në rininë.

    Do te duhej të nderruar sistemin e arsimimit per arsimim te te rinjve proaktiv,të ketë lendet e posacme ne shkolla , të promovohet edhe me shumë edukata civile.Ne pergjithesi sistemi arsimori ti pergjigjet kontekstit momental shoqeror dhe ekonomik dhe nevojave te rinise.Po ashtu edhe sektori i biznesit  të permiresohet pergjegjesia korporative shoqerore, te njoftohet sektori i biznesit me rolin e te rinjve ne shoqeri,të ndertojne fonde per te rinjet dhe per perkrahjen e iniciativave te tyre.

Po ju #superchanger Cfare mendoni si duhet te jete 2017-ta? Dhe cilat jane premtimet qe keni hasur ne 2016-ten?

Diskutim

Ky vit që sa ka filluar duhet të ketë edhe shumë gjera të mira.Ka shumë të mira që mund të na I sjell ky vit e krejt popullit I mbetët vetëm punë punë që të arrijm tek suksesi.