DEBATPërballje

Rinia si kapital i nje vendi.

Kosova vendi me popullesine me te re ne Evrope. Kapacitet ky qe kerkohet sot nga shume vende te perendimit ne menyre qe te kene nje ardhme me te sigurt per vendin e tyre. Shpesh me ënderrat ,vizionet, ambiciet ,qellimet ,inspirimet tona si te rinje mjegullohen krahas deshtimeve,sakrificave,denimeve,lodhjeve,mosperfilljeve.... Mirepo qellimi qe zotrojme brenda vetes tone ben qe ne te mos...

Rinia eshte e njohur per ndryshimet dhe shpirtin energjik!

 

Kosova vendi me popullesine me te re ne Evrope. Kapacitet ky qe kerkohet sot nga shume vende te perendimit ne menyre qe te kene nje ardhme me te sigurt per vendin e tyre. Shpesh me ënderrat ,vizionet, ambiciet ,qellimet ,inspirimet tona si te rinje mjegullohen krahas deshtimeve,sakrificave,denimeve,lodhjeve,mosperfilljeve.... Mirepo qellimi qe zotrojme brenda vetes tone ben qe ne te mos dorzohemi. Nese zgjohesh ne mengjes pa ndonje qellim,atehere lirshem kthehu dhe vazhdoje gjumin. Te jesh pjese e nje universi,e nje qyteterimi,dhe te mos kesh ende asnje qellim eshte rruga qe te qon drejte marrezise. Qellimet tona jane te ndryshme ne varesi te asaj se cka pelqejme dhe mendojme te jemi ne te ardhmen,por sigurisht qe te gjitha e kane nje te perbashket nje mireqenie me e mire per veten fillimisht,familjen ,rrethin dhe shoqerine ne teresi. Te gjithe degjojme te tjeret nga flasin se ky vend nuk ka mundesi, ky vend eshte ashtu keshtu..po sa ka prej tyre qe marrin hapin per te bere ndryshimin? Rinia eshte e njohur per ndryshimet dhe shpirtin energjik! Pjesemarrje e te rinjve cdo dite me shume po rritet,te rinjet po aftesohen drejte fushave te ndryshme, po krijojne gjera unike dhe po ja dalin. Njera nder to eshte edhe platforma Fole n’Fole qe u mundeson te rinjeve ti shprehin lirshem mendimet dhe opinionet e tyre per qeshtjet qe e preukupojne shoqerine tone. Jemi ne ata qe bashkarisht do ta zhvillojme kete vend,do ta bejme edhe me te dashur per te gjithe atdhetaret tane ,do ta bejme qe te tjeret te ndihen krenare,sepse ne mundemi, ne kemi me cka, duhet vetem pune. Ndryshimin e kemi filluar, ndryshimi po vjen.

Diskutim

Shume artikull i mire! Po pajtohna me ato qka i ke thane eshte e vertete qe rinia eshte kapital perkunder problemeve e veshtiresive qe na paraqitene neve si rini na duhet me pas force qe me i tejkalu e me vazhdu me i arrit qellimet tona por e neve na duhet pak vemendje perkrahje ne projektet tona .Se vetem atehere kur rinia shihohet si resus i rendesishem e jo si problem mundemi me fol per nje zhvillim shoqeror!

@Elmedina faleminderit shume,sigurisht qe po.

@Dritan faleminderit shume,sigurisht qe po mjafton vetem nje mundesi sado e vogel qe te rinjet te tregojne aftesite e tyre ,kreativitetin.

Veretet rinia eshte kapitali kryesori nje vendi shume mire e keni cekur Blerona!

@Blerona Ty tlumte per shkrimin kjo tregon qe rinia vetem te kishin raste ti e tregonin veten dhe kapacitetin e tyre ne fusha te ndryshme

@Erald faleminderit shume ,sigurisht qe po.

Shkrim shume i mire Bleona , Ju pergezoj! Nese e anashkalojme egocentrizmin i cili e shkatrron cdo te ri , besoj qe kemi me qene ndryshimi per vendin edhe ate shume shpejte! #YOUTHPOWER!

me te vertet ndyshimi qe ka filluar dhe po vjen.

@Dritan Syla sigurisht qe po ,kapital ky qe nuk e kane shumica e vendeve perendimore.

Per fat te mire Kosova ka rinin me te mire me te fort dhe me puntore ndaj shpresojm qe te rinjet te Jen nen udheheqjen e shtetit

Vetem nje rini e shendosht do e qonte perpara nje shtet dhe so e bente te fuqishem

@Vali Kameraj sigurisht qe po.

Vertet qe rinia eshte rruge e ndryshimit , por sesa preferojne ta ndjekin ate ndryshim mendoj se akoma nuk ka perkrahje per ta , nese rinia do te aktivizohej atehere Kosoven pas 5 viteve mund ta shohesh me nje zhvillim te larte ekonomik dhe jo me me varferi . Shkrim per tu duartrokitur. ;)

Rinia është faktori kryesor pse një shtet zhvillohet në drejtim normal.

@Rexhep Kameraj sigurisht qe po jemi ne ata qe duhet ndryshuar duke marre parasysh ndikimin qe kemi si rini.

@Lirie faleminderit shume.

@Donika Laci faleminderit.

Suksese Blerona dhe per Fole n'Fole faleminderit qe i jepni hapsirre te rinjeve .

me te vertet ndyshimi qe ka filluar dhe po vjen.

shume shkrim i veqante :)

Me një rini të shëndoshë në edukim dhe arsimim vendi përparon shumë më lehtë.

Jemi me fat që Kosova ka një përqindje të lartë të të rinjve dhe ne si të ri, me ide inovative dhe kreative mund te marrim në dorë udhëheqjen e vendit, pse jo?!