DEBATPërballje

Me qendrueshmeri politike tek zhvillimi ekonomik apo me zhvillim ekonomik tek qendrueshmeria politike?

Qendrueshmërisë politike duhet kushtuar vëmendje dhe punë të vazhdueshme meqë pa të as që mund të flitet për rritje e as zhvillim ekonomik të vendit! Rëndësia e resurseve njerezore është pak e kontestueshme ne rastin tone , mirëpo vetëm shfrytëzimi efektiv i tyre siguron një rritje të vazhdueshme...

Paraja nuk prodhon liri ne vetvete!

 

Qendrueshmërisë politike duhet kushtuar vëmendje dhe punë të vazhdueshme meqë pa të as që mund të flitet për rritje e as zhvillim ekonomik të vendit! Rëndësia e resurseve njerezore është pak e kontestueshme ne rastin tone , mirëpo vetëm shfrytëzimi efektiv i tyre siguron një rritje të vazhdueshme ekonomike dhe mirëqenie shoqërore është esenciale për arritjen e stabilitetit socio-ekonomik dhe zhvillimin politik të një vendi. Degjova dike tek thoshte "S’mund të ketë qendrueshmeri politike pa zhvillim ekonomik” e kundershtova me argumentin qe ne shohim pasurimin e shteteve te pasura me nafte por kjo nuk prodhon asnje ndryshim politike pozitiv, njerezit qe jetojne ne keto vende mbeten ne te shumten e rasteve te pa arsimuar, pra shtetet arabe me pasuri perrallore edhe pas dekadash te tera nuk e kane këtë ndryshim politik pozitiv ose kete qendrueshmeri politike. Rritja ekonomike paraqet rritjen e produktit real të brendshëm bruto të një vendi dhe ndryshimin në kapacitetet prodhuese.Mirepo kjo rritje nuk shfaqet rastësisht, ajo vije si rezultat i politikave cilësore dhe stabilitetit politik te vendit. Çka mendoni #superchangers "Me qendrueshmeri politike tek zhvillimi ekonomik apo me zhvillim ekonomik tek qendrueshmeria politike?

Diskutim

Zhvillimi ekonomik i një vendi varet nga stabiliteti politik, rasti më i mir që e shpjegon këtë ësht vendi jon. Përshkak jo stabiliteti politik, ne si shtet kemi humbur shum investime te jashtme, nuk kemi miratuar ligje te ndryshme në lehtsimin e të bërit biznes. Pra, pa politik stabile nuk ka ekonomi stabile!

Me qendrueshmeri politike te zhvillimi ekonomik. Pse? Nese nuk do kishim qendrueshmeri politike do kishim zgjedhje cdo vit qe do shkaktonin mjaft humbje buxhetore. Pastaj nese do ndrroheshin cdo vit partite politike nuk do finalizohej asnje politike ekonomike.

Qëndrueshmeria politke sjellë edhe qëndrueshmerinë ekonomike, zhvillimi i ekonomik i një vendi varet nga politikat ekonomike që ndjek qeveria, pra zhvillimi ekonomik nuk do të sillte qëndrueshmeri politike. Është politka ajo që e sjellë krizën ekonomike dhe jo e kundërta.

me qendrueshmeri politike te zhvillimi ekonomik

Mendoj se me qendrueshmeri politike te zhvillimi ekonomik.

shkrim i bukur goood job

mendoj se qendrueshmeria poltike fillimisht dhe tek te zhvillimi ekonomik.

Qendrueshmera politike nxit zhvillimin ekonomik.

Natyrisht se kur ka qendrueshmeri politike edhe zhvillimi vjen .

Mendoj se me qendrueshmeri politike te zhvillimi ekonomik.