DEBATPërballje

Takimi me perfaqesuesit e Komunes se Graçanices – 12.05.2016

  Fol n’fole ka organizuar me 12.05 takimin me perfaqesuesit te Komunes se Graqanices, Znj. Brankica Kostic – perfaqesuesen e Kuvendit Komunal dhe Z. Igor Cirkovic – Zyrtarin e Larte Komunal Zgjedhore si dhe me te rinjet e kesaj komune. Brankica Kostic ka theksuar se Komuna e Graqanices nuk ka fuqi te plote, por vetem fuqi legjislative, qe kufizon ne mase te madhe...

 

 

Fol n’fole ka organizuar me 12.05 takimin me perfaqesuesit te Komunes se Graqanices, Znj. Brankica Kostic – perfaqesuesen e Kuvendit Komunal dhe Z. Igor Cirkovic – Zyrtarin e Larte Komunal Zgjedhore si dhe me te rinjet e kesaj komune.

Brankica Kostic ka theksuar se Komuna e Graqanices nuk ka fuqi te plote, por vetem fuqi legjislative, qe kufizon ne mase te madhe punen e kesaj komune. Gjithashtu, si problem e ceki mungesen e buxhetit. Per shkak te kesaj mungese, komuna asnje here nuk ka pasur mundesi te ofroj bursa per studente te kesaj komune. Si zgjedhje te papunesise, Znj. Kostic ceki mundesine e prodhimit. Ndersa, sa i perket problemit me transpirtit public tha qe komuna per momentin nuk shef zgjidhje te keti problemit per shkak te mungeses se mjeteve si dhe profitabilitetit.

Igor Cirkovic theksoj rendesine e votimit, e shpjegoj procesin e votimit si dhe menyren e inspektimit te listes zgjedhore. Ai gjithashtu permendi faktin se ne cdo shkurt deri me tani, shkolla ka organizuar ore te posaqme ne menyre qe te rinjeve, votuesve te ardhshem,  te ju shpjegohet procesi zgjedhore. 

Ky ishte takimi i pare me perfaqesuesit e komunave me popullate shumice serbe. Na ndiqni dhe bashkohuni me ne ne takimet e ardhshme ne komunat tjera.

Diskutim

Takim me rendesi te veqant duke marr parasysh pjesmarresit multietnik tregojna qe jemi nje shoqeri qe nuk bejm ndarjen dhe se dim te jetojm se bashku pa dallime

Pa marr parasysh feje,entnie,gjinie arrihet suksesi,arrihet ajo qe vetem s'bashku mundemi ta bejme!

Takim i ciili eshte perfshires per te rinjet serb.

Bashkepunimi me komunitete sjell gjithmone me shume sukses!

Mundesi e shkelqyer edhe per çdo pakic kombetare!

Nje mumdesi e mir edhe per te rinjet e Graqanices!